LEWIS

Cathrien Tromp: Zang
Ellen Andriesse: Zang
Marja Mathijssen : Zang
Edu Hackenitz : Gitaren, Samplers

EDUH
Lang gevangen en misbruikt mag EduH onder begeleiding van 3 strenge LEWIS dames af en toe uit de kelder.
Slavernij is geen verleden tijd en de corrigerende tik wordt vaak uitgedeeld.
Speelt op diverse snaren, zowel akoestisch als elektrisch, bas en mandolines.
Met een duister verleden in de ambient en keiharde grunge is het niet helemaal duidelijk waar sommige geluiden vandaan komen. EduH speelt\speelde onder meer in Hedda Gabler , The Phones en The Secret Combination
Geheel voorbereid op een tijdperk zonder stroom liggen de geitenwollen sokken reeds klaar en is de eerste schimmelgitaar in aanbouw.

Van EduH wordt beweerd dat hij geen smaak heeft. Zijn eerste single was 'Sophietje (Zij dronk ranja met een rietje)' van Johnny Lion met wie EduH zelfs een keer in studio heeft samengewerkt. Een fantastische aankoop volgens de huidige maatstaven dus wie het laatst lacht......

Verder treft men in zijn CD collectie aan diverse cd's met watergeluiden. Noors water, plain kraanwater, Ijslands water, vies water, schoon water, water op zand-, rots-, kiezelstranden, bergbeekjes, lekkende watergoten en ga zo maar door.
'All my tears' is het Lewis nummer voor EduH. Het ultieme moment waarop het even niet gezellig hoeft te zijn en het einde van godzijdank alles nabij is. Maar vaste toegift 'Egyptian Reggea' is dan weer zo'n favoriet moment waarop alles toch weer goed komt en er licht aan het einde van de tunnel gloort. En het is nog een nummer met enkel gitaar ook. Dat is Lewis, een band met vele muzikale kanten.
Naast Lewis zijn er nog veel activiteiten op duimpiano, didgeridoo en hand- en spandiensten op gitaar die soms het buitenlandse nieuws halen.
Lees MOJO Oktober 2014
MARJA
De lagere regionen van de befaamde LEWIS drieklank komen voor rekening van Marja. Bijzondere vrouwenstemmen als die van Dayna Kurtz, Billie Holliday en Joni Mitchell behoren tot haar favorieten, net als zangers (m/v) met een intense, melancholieke stem. Sinds haar 16e zingt Marja in (school-, studenten, feest-) bandjes maar LEWIS is de eerste band waarin ze zich helemaal senang voelt. Met Cathrien, Ellen en Edu speelt ze al zo’n beetje haar halve leven samen, maar nog steeds wordt beweerd dat de band ‘binnenkort haar 10-jarig bestaan’ viert.

Favoriet is dát LEWIS nummer dat tijdens een repetitie of optreden ‘vleugels’ krijgen. Als Edu de geest krijgt en weer speelt als een jonge god, als je de zang echt door je aderen voelt stromen.Optreden met LEWIS is vooral lol maken, samen en met het publiek, en lekker zingen en iets moois tot stand brengen.
Dieptepunt in het afgelopen decennium (?!) met LEWIS is de paniekaanval die opkomt bij de vólgende vraag :
Mar: Wat doen we aan bij het volgende optreden?
Cath: Ach, trek gewoon iets uit de kast, joh!
El: We gaan lekker als onszelf
Mar: Dan sta ik daar wéér in mijn kerstblouse van 5 jaar geleden
Cath: Misschien moeten we een kleur afspreken?
El: We nemen allemaal wat mee en dan zien we ter plekke wel
Mar: Ik heb niks
Cath: ‘T zal wel goed komen
Edu: Ik trek in ieder geval mijn Van Bommels aan!
Wonderbaarlijk genoeg lukt het altijd weer gekleed en wel het podium op te gaan. Het resultaat is, en dat geldt voor LEWIS in zijn algemeenheid ook, van een verbluffende eenheid!
CATHRIEN
Ook Cathrien rommelt al vanaf de middelbare school in (en met) bandjes. Daar waar EduH, Marja en Ellen jarenlang luxe feestzalen, paleizen en royale optrekjes van de happy-few bespeelden, hees Cathrien zich doorgaans in mottige gangkasten in haar huidskleurige steunpanty, meestal in gezelschap van chemisch afval en/of schurftige vogels. Wellicht dat haar platenkast daarom grotendeels is gevuld met deprimerende, tot zelfmoord aanzettende muziek, liefst vertolkt door artiesten die te jong zijn overleden (Jeff Buckley, Elliott Smith, Eva Cassidy) danwel binnenkort gaan overlijden (Anthony (van de Johnsons), Tom Waits, Amy Winehouse). De rest bestaat uit americana, (hippe) folk, singer-songwriters en vooral veel oude meuk.

Hoewel Cathrien liefst ALLES driestemmig zou zingen ('Omdat dat zo leuk is!') is zij DOLblij dat de andere bandleden onmiddellijk aan de noodrem trekken wanneer e.e.a. ook maar een béétje op 'Mrs. Einstein' gaat lijken.
Dieptepunt was het voorstel van EduH om het nummer 'Halo' van Beyonce te gaan spelen; het nummer heeft weken als een Japanse druppelmarteling in haar hoofd rondgespookt.
Hoogtepunt was de onverwachte, minstens 18 minuten durende solo van EduH tijdens het nummer 'Southern Man' tijdens de Neil-Young-Tribute-Dag in Cafe Het Gat te Wageningen. Daarnaast geniet Cathrien telkens weer van Marja's prachtige stem, Ellen's vermogen om van werkelijk ELK nummer een dramatische rock-opera te maken en vooral van het moment dat bij het spelen van een nummer plots alles op z'n plaats valt en LEWIS in hogere sferen geraakt.
ELLEN
De karakteristieke hoge noten in de befaamde LEWIS drieklank komen van Ellen. Met haar grote mond kan ze indrukwekkend uithalen. Ellen zingt al haar hele leven. Van Ellen wordt beweerd dat ze zelfs van 'Beertje Colargol' iets dramatisch mét snot en tranen weet te maken. Met haar eerste band Couleur Locale haalde ze zelfs de voorrondes van de Grote Prijs van Nederland. Die glansrijke carriere wist EduH vroegtijdig om zeep te helpen door haar weg te kapen voor de grote feestband The Babyphones. Jaren heeft ze met deze band door heel Nederland getourd en alle grote feestzalen en kastelen van Nederland gezien. Uit behoefte aan nieuwe inspiratie maar vooral ook uit behoefte om 'eindelijk eens niet over die eeuwige keiharde band heen te hoeven krijsen’ start ze samen met Cathrien en Marja 'LEWIS'. Het klamme zweet breekt Ellen uit wanneer ze grappig moet zijn op commando (lees: semi-quasi-pseudo spontane aankondigen moet doen). Het gelukkigst is ze als optredens goed en vanzelf lopen maar vooral ook tijdens de repetitieavonden op de bank bij EduH, met veel wijn, geouwehoer, de slappe lach en originele vondsten.

Naast Lewis zingt Ellen ook nog in de smartlappenband Ziek, Zwak en Misselijk om haar gevoel voor drama optimaal te kunnen uiten. Haar muzieksmaak loopt zeer uiteen. Alles wat haar diep van binnen raakt staat in haar cd kast. Van Mercedes Sosa tot KT Tunstall en van Patsy Cline tot Adele.

 

SP505
Een van de vele geheime wapens van LEWIS is mister SP505
Na vele audities de enige drummer die strak genoeg bleek voor de band.
Volgeladen met mysterieuze samples van EduH (wie moet je anders samplen) en aanstekelijke ritmes doet deze trouw zijn dienst zolang de stroom maar aan is.

SP505 heeft snel last van heimwee en het hoogtepunt van een optreden is dan ook als hij weer naar huis mag naar vrouw en kind.